Ivo van Hove en Albert Verlinde gaan Jesus Christ Superstar maken

Regisseur Ivo van Hove en producent Albert Verlinde gaan een nieuwe versie maken van de rockopera Jesus Christ Superstar. Het stuk moet in 2024 in Nederland te zien zijn. Het is na de voorstelling Lazarus de tweede maal dat Verlinde en Van Hove samenwerken.

De voorstelling, die in 1972 voor het eerst werd gespeeld, vertelt over de laatste week uit het leven van Jezus. De muziek werd geschreven door Andrew Lloyd Webber, voor de teksten tekende Tim Rice. Het stuk was jarenlang onafgebroken op West End en Broadway te zien. Van het oorspronkelijke album werden meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.

Van Hove noemt Jesus Christ Superstar "een prachtige - puur door songs gedreven - musical over een sociaal bevlogen vriendengroep waarin iemand, Jezus, zich tot een leider ontwikkelt met vernieuwende ideeën om op te komen voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. Het leidt tot een nieuwe beweging, een volksopstand. Woede neemt het over. Een verhaal van én voor onze tijd."

Over de casting wordt binnenkort meer bekendgemaakt. De première van de nieuwe versie zal op 21 januari 2024 plaatsvinden in het DeLaMar Theater.