J. Cole is grote winnaar BET Hip Hop Awards

J. Cole mag drie nieuwe muziekprijzen aan zijn collectie toevoegen. De Amerikaanse rapper was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de BET Hip Hop Awards, de prijzenregen van tv-zender Black Entertainment Television die dinsdagavond werd uitgezonden.

Cole werd geëerd als liedjesschrijver, won een prijs voor zijn rap op het nummer A Lot van 21 Savage en kreeg een beeldje vanwege de impact van zijn hit Middle Child. De rapper wordt op de voet gevolgd door Cardi B, zij verzilverde twee van haar tien nominaties. Ook Travis Scott, Megan Thee Stallion en Lil Nas X gingen naar huis met twee awards.

Lil' Kim werd bekroond met de I Am Hip Hop-oeuvreprijs. Zij trad ook op tijdens de eerder in Atlanta opgenomen awardshow.

De hiphopprijzen werden voor de veertiende keer uitgereikt. Eerder dit jaar werden ook de jaarlijkse BET Awards, volgens de zender 'een viering van de zwarte cultuur', overhandigd. Tijdens die awardshow worden beeldjes uitgedeeld in categorieën als muziek, film, televisie en sport.