Jaap van Zweden gaf Bradley Cooper dirigeertips

Bradley Cooper is voor zijn rol in de biografische dramafilm Maestro over het leven van componist Leonard Bernstein langs geweest bij Jaap van Zweden. "Hij had zich op die rol voorbereid door heel veel films van zijn concerten te bekijken, maar wilde toch ook nog wat tips over hoe hij een en ander moest doen. De kneepjes, zeg maar", vertelt de dirigent in De Telegraaf.

De 61-jarige Van Zweden had al eens gehoord dat Cooper vaak in de zaal zat om te luisteren bij concerten waar hij dirigeerde. "Hij blijkt een geweldig liefhebber van klassieke muziek te zijn en een fan van het orkest en mij. Je bent altijd zo bezig met je werk dat je daar verder niet bij stilstaat, maar plotseling zocht hij via de pr-afdeling contact en stond hij ineens in m’n kamer met een bijzonder verzoek."

Cooper vertelde Van Zweden vervolgens over de film en liet ook foto's zien van hoe hij er als Bernstein uitziet. "Nou, ongelooflijk!", aldus Van Zweden. "Twee druppels water."

In mei onthulde Netflix ook al een aantal foto's van Cooper waarop hij vooral als de 'oude' Bernstein zo goed als onherkenbaar is. De Hollywood-acteur speelt niet alleen de rol van de componist maar is tevens regisseur van de film.