Jackie Chan bevestigt geruchten over vierde deel Rush Hour

Jackie Chan stelt dat een vierde deel van de Amerikaanse actie-komedie Rush Hour aanstaande is, meldt Variety donderdag. De in Hongkong geboren acteur verblijft momenteel in Saoedi-Arabië, waar hij het nieuws op het Red Sea International Film Festival bekendmaakte.

De 68-jarige acteur beraadt zich nu samen met de makers over het script. "We zijn momenteel in gesprek over een vierde deel. De regisseur spreek ik vanavond." Geruchten over dit vierde deel deden de afgelopen jaren al vaker de ronde. De eerste drie delen van de succesvolle productie verschenen achtereenvolgens in 1998, 2001 en 2007, gevolgd door de gelijknamige televisieserie in 2016.

Heel veel meer dan deze aankondiging gaf Chan niet prijs. Onduidelijk is nog of Chris Tucker, met wie hij de hoofdrol deelde in de voorgaande delen, ook te zien zal zijn in Rush Hour 4.

Rush Hour is een buddy cop-film waarin Chan door het leven gaat als Lee, een detective uit Hongkong. Samen met de Amerikaanse detective James Carter, gespeeld door de 51-jarige Tucker, trekken ze samen op in het oplossen van misdaden.