Jamaicaanse reggaester Jah Cure langer vast in Amsterdam

De Jamaicaanse reggae-artiest Jah Cure blijft langer vastzitten voor een steekpartij op de Dam in Amsterdam. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigde woensdag berichtgeving van De Telegraaf dat de raadkamer de voorlopige hechtenis van de 43-jarige zanger heeft verlengd tot maandag.

Jah Cure, die in de hoofdstad was vanwege een optreden in de Melkweg, wordt verdacht van onder meer poging tot moord. De zanger zou op 1 oktober een 45-jarige man hebben neergestoken. Volgens Jamaicaanse media gaat het om zijn concertpromotor, die het naar omstandigheden goed maakt. De rechtbank beslist maandag of Jah Cure langer in hechtenis blijft of niet.

De zanger, een bekende naam in de reggaewereld, kwam al eerder in aanraking met justitie. Jah Cure, oftewel Siccature Alcock, zat jarenlang in de gevangenis voor onder meer wapenbezit. Dat weerhield de zanger niet van het uitbrengen van muziek, want vanuit een speciale studio in de instelling nam hij meerdere platen op.

In totaal heeft Jah Cure acht albums op zijn naam staan. Zijn zevende plaat The Cure (2015) leverde hem een Grammy-nominatie op.