James klopt met Lakers eeuwige rivaal Boston

LOS ANGELES (ANP) - LeBron James heeft met 30 punten en belangrijke bijdrage geleverd aan de zege van Los Angeles Lakers op Boston Celtics. Het duel tussen beide teams geldt als een klassieker in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Twaalf keer, met name in de jaren 60 en 80, troffen ze elkaar in de finale. Voor het laatst gebeurde dat in 2010. Lakers won ditmaal met 117-102.

Russell Westbrook was namens de Lakers goed voor 24 punten, Anthony Davis kwam uit op 17 punten. Het betekende de vijfde zege in de laatste acht wedstrijden van de ploeg uit LA. "We hadden een aantal goede periodes en daar willen we mee verder", zei James, die vorige week een duel moest missen na een 'vals-positieve' coronatest. "Dit was een van onze beste wedstrijden dit seizoen."

Bij Boston was Jayson Tatum de topschutter met 34 punten. De Celtics, die All Star Jaylen Brown opnieuw misten vanwege een hamstringblessure, hadden eerder dit seizoen in Boston de Lakers nog wel verslagen.

Brooklyn Nets, de koploper in de Eastern Conference, kwam terug van een achterstand van 17 punten bij Dallas Mavericks. Met dank ook aan Kevin Durant (24 punten) won de ploeg uit New York met 102-99.