Jamie Spears wil dat Britney verklaring onder ede aflegt

Jamie Spears wil dat zijn dochter Britney Spears een uitgebreide verklaring onder ede aflegt, meldt TMZ. De advocaat van Britneys vader heeft de advocaat van de zangeres een e-mail gestuurd met het verzoek een datum vast te leggen voor een bijeenkomst die buiten een rechter omgaat.

In de e-mail, die in handen is van TMZ, schrijft de advocaat van Jamie Spears, Alex Weingarten dat ze "van plan zijn een verklaring" van Britney af te nemen. Ook schrijft Weingarten te hopen dat beide partijen kunnen "samenwerken" om een "wederzijds aanvaardbare" datum te vinden waarop het horen van Britney door kan gaan. Vader Jamie zal volgens zijn advocaat eerst een verklaring afleggen, gevolgd door Britney. Weingarten wil dat zowel vader als dochter in maart gehoord worden.

Bronnen vertellen aan TMZ dat de voorgestelde verklaring onder andere gaat over de uitspraken gaat die Britney deed in juni, toen de rechter haar ondertoezichtstelling ophief. Zo vertelde de zangeres dat ze tegen haar wil werd vastgehouden in een behandelcetrum en dat haar vader weigerde haar te laten trouwen of een baby te krijgen. Ook zou Weingarten Britney willen vragen naar de "veiligheid van haar kinderen" en "mogelijk drugsgebruik". Britneys advocaat Matthew Rosengart wil Jamie op zijn beurt vragen naar "mogelijk persoonlijk gewin" gedurende de tijd dat Britney onder curatele van haar vader stond.

De Amerikaanse zangeres, bekend van hits als Baby One More Time en Toxic, kwam veertien jaar geleden na een mentale inzinking onder toezicht te staan van haar vader. Die bepaalde vanaf dat moment zo'n beetje alles voor haar. In verschillende documentaires die recentelijk uitkwamen, is te zien dat Britney nergens naartoe mocht zonder toestemming, niet met eigen onafhankelijke advocaten kon praten over de situatie en moest rondkomen van een budget waarop haar vader haar gezet had.