Jamie Spears wil dat dochter geen curator nodig heeft

Jamie Spears zou graag zien dat zijn dochter Britney geen curator meer nodig heeft. Volgens zijn advocaat Vivian Lee Thoreen vervult hij die rol al sinds haar mentale inzinking in 2008 omdat dat in zijn ogen het beste is voor zijn dochter, zo vertelde ze aan CNN.

Hoewel pa Spears liever heeft dat de 39-jarige zangeres geen curator nodig heeft, is dat volgens hem aan zijn dochter. "Of er wel of geen eind komt aan het toezicht hangt af van Britney. Als zij dat wil beëindigen kan ze een verzoek indienen", aldus zijn advocaat.

Britney wil wel degelijk af van het curatorschap van haar vader, bleek eerder uit rechtbankdocumenten. Zo diende ze een verzoek in om een onafhankelijk bedrijf verantwoordelijk te maken voor haar persoonlijke en financiële beslissingen. Jamie blijft in ieder geval tot september haar curator.

Veel fans voeren al jaren campagne voor de 'vrijheid' van hun idool onder de hashtag #FreeBritney. Een paar van deze actievoerders waren vorige maand ook te zien in de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears waarin onder meer het curatorschap en de intense media-aandacht waar de zangeres op jonge leeftijd mee te maken had aan bod komen.