Jamie Westland snapt niets van volle voetbalstadions

In navolging van Danny Vera heeft ook Jamie Westland zijn ongenoegen geuit over het feit dat voetbalstadions duizenden mensen mogen ontvangen terwijl festivals met meer dan 750 bezoekers verboden zijn. De drummer van DI-RECT begrijpt er niets van. "Schiet mij maar lek", schrijft hij op Twitter.

Westland deelde een filmpje van de wedstrijd tussen PSV en FC Midtjylland voor de voorrondes van de Champions League van afgelopen dinsdag. Te zien is hoe duizenden supporters "boeren, boeren" scanderen. "En wij met max 750 man op een festival, wat niet eens haalbaar is", zegt Westland. "Prioriteiten?", vraagt hij zich vervolgens af in zijn tweet die hij richt aan demissionair minister-president Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge.

Vera stelde dinsdagavond al dat hij er niets van begrijpt. De zanger noemde het "raar en naar" dat er zoveel mensen in een stadion mogen. "Dat kun je niet meer uitleggen toch?"

Nederlandse clubs mogen momenteel twee derde (67%) van hun stadioncapaciteit gebruiken. Dat betekent dat er dinsdag 23.500 mensen welkom waren in Eindhoven.

Het kabinet maakte maandag bekend dat eendaagse evenementen met meer dan 750 bezoekers tot 1 september niet kunnen doorgaan. Vorige week kondigde het kabinet al aan dat ook meerdaagse festivals verboden blijven. Op 13 augustus neemt het kabinet nieuwe besluiten over het coronabeleid voor de komende periode. Dan wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over wat er gebeurt met evenementen in september.