Jan de Hoop nog tot juni bij Ontbijtnieuws

Jan de Hoop (66) heeft nog een half jaar aan zijn tijd bij het RTL Ontbijtnieuws geplakt. De presentator zou eigenlijk eind dit jaar stoppen, maar na zijn vakantie gaat hij toch nog even door.

"Mijn laatste Ontbijtnieuws dit jaar. Lekker op vakantie naar de zon. Vanaf januari nog een laatste halfjaar. Rond 18 juni is het na 33 jaar jaar klaar", schrijft De Hoop op Instagram.

Twee jaar geleden zei De Hoop dat hij tot 18 december drie dagen per week het RTL Ontbijtnieuws zou blijven presenteren. "Ik heb samen met Harm, mijn geliefde baas, afgesproken dat ik nog iets langer het Ontbijtnieuws blijf doen", zei hij toen in een vlog. "Aan het eind van het jaar teken ik nog voor twee jaar bij, tot mijn verjaardag 18 december 2021 blijf ik het Ontbijtnieuws doen."

De Hoop kreeg in 1987 zijn eerste nieuwspresentatieklus toen hij bij Veronica Nieuwsradio aan de slag ging. Twee jaar later begon hij op RTL-Veronique (het latere RTL 4) met het presenteren van het Ontbijtnieuws. Naast het werk voor televisie heeft de 66-jarige Rotterdammer ook zijn eigen radioprogramma op zaterdagochtend bij Omroep Gelderland.