Jandino annuleert theatertournee om verplichting vaccinatiebewijs

Jandino Asporaat heeft zijn theatertournee geannuleerd vanwege de verplichting van het coronatoegangsbewijs. De cabaretier wil niet meewerken aan "een tweedeling in de samenleving", zo schrijft hij op Instagram.

Jandino zou van 5 november tot en met 22 april met zijn voorstelling Opgefokt in verschillende Nederlandse theaters staan. Volgens de coronamaatregelen mogen alleen mensen met een bewijs van hun vaccinatie, herstel van besmetting of negatieve testuitslag de zaal in. Wie dat niet heeft, is niet welkom. "Ik kan hier niet aan meewerken. Ik ben met mensen gaan praten die al gevaccineerd zijn en die zeiden: die prik neem ik, maar ik ga niet meewerken aan een tweedeling in de samenleving. Want dat is wat aan er de hand is en dat weet iedereen!", schrijft Asporaat.

Toch zegt de cabaretier begrip te hebben voor artiesten die wel besluiten hun show door te laten gaan. "Ik wil ook dolgraag spelen. Maar iedereen maakt zijn persoonlijke afweging. Je moet niet boos worden op de entertainers, het systeem is het probleem. Het laatste wat we nodig hebben is dat wij met elkaar ruzie gaan maken en vingers wijzen. Gevaccineerd tegen ongevaccineerd: STOP DAT!!!"