Jandino Asporaat blij met winnen vierde Gouden Kalf

Jandino Aporaat spreekt op Instagram zijn blijdschap uit over het winnen van het Gouden Kalf van het Publiek, voor zijn film Bon Bini Holland 3. Het is de vierde keer dat een film van Asporaat de publieksprijs krijgt. Ook de vorige drie delen uit de Bon Bini-reeks kregen de meeste stemmen.

Bij het bericht deelt hij een foto van hemzelf met de vier Gouden Kalveren en een video van zijn broer Kenneth, die de prijs vrijdag in ontvangst nam. "Ontroerd en ongelofelijk trots door de speech van mijn broertje," schrijft de komiek. "Gekomen naar Nederland, op 11 jarige leeftijd beland in een internaat, je moeder zien strijden als een alleenstaande ouder en echte armoede gekend in Nederland. Iets waarvan mensen nu pas beseffen dat het ook in Nederland kan en bestaat."

Asporaat zegt dat het hem trots maakt "dat deze armoede onze rijkdom was, ons heeft gevormd, zelfredzaam heeft gemaakt en wij nu geschiedenis schrijven met 4 Gouden Kalveren".

Oprechte liefde

De komiek heeft altijd zijn hart gevolgd, zegt hij. "Het betekent vaak kiezen voor de minst populaire route, want het maakt je niet altijd geliefd om je uit te spreken." Hoewel de media hem niet altijd steunt, vervolgt hij, laat de winst van vrijdag zien dat het publiek achter hem staat. "4 Gouden Kalveren winnen, 4x achter elkaar de beste film gekozen door het Publiek, platina na platina pakken is geen geluk, toeval of verrassing, maar puur oprechte liefde van het publiek."

Asporaat won ook voor Bon Bibi Holland (2016), Bon Bini Holland 2 (2019) en Bon Bini: Judeska in da House (2020) het enige Kalf waarbij de winnaar door het publiek wordt bepaald. De drie best bezochte bioscoopfilms van het jaar maakten kans op het beeldje. Dit jaar waren dat behalve Bon Bini Holland 3 ook Costa!! en Alles Op Tafel.