Jandino en Douwe Bob willen niet zeggen of ze aan crew dachten

De grootste artiesten die hun tournees hebben gecanceld willen niet zeggen of zij bij dit besluit hebben gedacht aan de tientallen crewleden en theatermedewerkers die zij hiermee ook duperen. Woordvoerders van Jandino Asporaat, Douwe Bob en Hans Teeuwen laten desgevraagd weten dat zij geen commentaar willen geven. De drie artiesten zegden veel shows af omdat zij het niet eerlijk vinden dat bezoekers een coronapas moeten overleggen.

De Kunstenbond, een grote vakbond voor mensen die werkzaam zijn in creatieve beroepen, uitte maandag felle kritiek op artiesten die om deze reden tournees en voorstellingen cancelden. Hiermee treffen Douwe Bob en Jandino Asporaat volgens de Kunstenbond vele tientallen technici en andere medewerkers, die ook anderhalf jaar thuis hebben gezeten en vaak heel blij zijn dat ze weer mogen en kunnen werken.

Het gaat niet alleen om technici, maar ook bijvoorbeeld om muzikanten. De genoemde artiesten willen niet zeggen of zij het besluit om de tournees te cancelen met hun crew hebben overlegd. Ook willen zij geen antwoord geven op de vraag of zij hun bandleden en technici wellicht hebben gecompenseerd voor het afgelasten van de optredens.