Janine Abbring leidt voor VPRO Jackson-docu in

HILVERSUM - De VPRO voorziet de spraakmakende documentaire Leaving Neverland over Michael Jackson van een voor- en nabeschouwing. Janine Abbring leidt het studiogesprek, kondigt een woordvoerster van de omroep aan.

Daarmee bevestigt de VPRO het nieuws dat Albert Verlinde woensdag in 6 Inside bracht over een avondvullende tv-uitzending. Het is nog niet bekend welke gasten aan het studiogesprek deelnemen. De omroep is nog bezig met de voorbereidingen voor de live-uitzending op NPO 3.

De VPRO zendt de documentaire op vrijdagavond 8 maart uit op NPO 3. In de documentaire Neverland beschuldigen twee jongens het popicoon van seksueel misbruik. De mannen vertellen afzonderlijk van elkaar hoe ze eind jaren tachtig, als 7 en 10-jarige jongens, bevriend raakten met Michael Jackson en jarenlang misleid en misbruikt werden.

De documentaire ging vorige maand in première op het Sundance Film Festival in Utah en deed flink wat stof opwaaien. De familie Jackson verwierp Leaving Neverland. De titel van de documentaire verwijst naar het gelijknamige landgoed waar The King of Pop voorheen woonde. Hier werd in 2003 een inval werd gedaan nadat er meldingen over misbruik van een 13-jarige jongen binnenkwamen. Er volgde een rechtszaak, maar in 2005 werd Michael Jackson vrijgesproken van veertien aanklachten tegen hem. Michael Jackson overleed in juni 2009.