Janssen wil zich bij Antwerp FC in WK-selectie Oranje spelen

ANTWERPEN (ANP) - Vincent Janssen voelt dat er iets staat te gebeuren bij Royal Antwerp FC. "Iedereen hier heeft veel ambities", zei de spits tijdens zijn presentatie bij de Belgische club waar trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars ook werken. "Ik wil daar graag deel van uitmaken."

De 28-jarige Janssen is de eerste grote aankoop van Overmars voor het nieuwe seizoen. De spits kwam over van de Mexicaanse club Monterrey, waarvoor hij drie jaar voetbalde. Paul Gheysens, de rijke eigenaar van Antwerp FC, heeft grote plannen met de oudste profclub van België. Hij heeft veel geld over voor een eerste landstitel sinds 1957. Toby Alderweireld is het volgende doelwit van Antwerp FC. De naam van Dries Mertens is ook gevallen.

Janssen vertrok zes jaar geleden bij AZ, maar brak nooit door bij Tottenham Hotspur. Hij werd verhuurd aan Fenerbahçe en koos vervolgens voor een Mexicaans avontuur bij Monterrey. "Sinds mijn vertrek uit Nederland ben ik gegroeid als voetballer en mens", zei de spits. "Ik ben blij weer terug in Europa te zijn."

Janssen maakte twee weken geleden na vijf jaar zijn rentree in het Nederlands elftal. Hij had een rol in de eerste twee doelpunten van Oranje in de Nations League-wedstrijd tegen Wales (3-2). Bondscoach Louis van Gaal was tevreden over hem, maar vertelde ook dat Janssen in aanloop naar het WK in Qatar moet concurreren met spitsen als Wout Weghorst, Luuk de Jong en Brian Brobbey. "Natuurlijk wil ik graag naar het WK", zei Janssen. "Maar ik moet me wel bewijzen. Ik was meteen enthousiast na de interesse van Antwerp en ben alleen maar enthousiaster geworden. Ik ben klaar voor deze stap en klaar om voor de prijzen te spelen. De club is ambitieus en dat ben ik ook."