Jantje Beton roept op tot nieuwe versie Alberti-klassieker

Er moet een nieuwe versie van de Willeke Alberti-klassieker Jantje Beton komen. Dat zegt de algemeen directeur van de gelijknamige stichting, Dave Ensberg-Kleijkers, donderdagochtend op NPO Radio 1.

Dave Ensberg-Kleijkers was te gast bij het radioprogramma Spraakmakers en vroeg het Jantje Beton-lied aan, dat Willeke Alberti in 1981 uitbracht. "Ik zou het leuk vinden om te vragen of er een artiest is die het leuk vindt om het lied te vernieuwen", vertelt hij.

Het lied is volgens Ensberg-Kleijkers al veel te lang niet meer op de radio geweest, maar nog steeds even actueel. "We zien dat jongeren tegenwoordig veel minder bewegen, maar laat deze oproep van Willeke de kinderharten weer verblijden."

Op de vraag of hij al een artiest in gedachten heeft, kwam hij ook met een voorkeur. "Typhoon, misschien? Lijkt me uitstekend geschikt hiervoor", zegt hij. "Al dan niet met Willeke, die is er uiteraard ook nog!"

Jantje Beton is een goed doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen.