Japanse tennisser Nishioka pakt in Seoul tweede ATP-titel

SEOUL (ANP) - De Japanse tennisser Yoshihito Nishioka heeft in Seoul zijn tweede ATP-titel veroverd. De net 27-jarige Nishioka versloeg de Canadees Denis Shapovalov in de finale op het Zuid-Koreaanse hardcourt in twee sets: 6-4 7-6 (5). Na bijna twee uur tennissen kon de Japanner, 56e op de wereldranglijst, de titel vieren.

Nishioka boekte vier jaar geleden in de Chinese stad Shenzhen zijn eerste toernooizege op de ATP Tour. De Japanner versloeg in Seoul in de kwartfinales de als eerste geplaatste Casper Ruud, de Noorse nummer 2 van de wereld die dit jaar de finale haalde op Roland Garros en de US Open. Shapovalov bleef op één ATP-titel staan, drie jaar geleden veroverd in Stockholm.

De Brit Cameron Norrie, nummer 8 van de wereld, trok zich in Seoul in de kwartfinales terug. Norrie meldde zondag via Instagram dat hij positief heeft getest op het coronavirus. De 27-jarige Brit ontbreekt daardoor volgende week ook op het Japan Open in Tokio. Zijn kansen op deelname aan de ATP Finals, volgende maand in Turijn, slinken daardoor.