Jason Momoa niet blij met vraag over Game of Thrones

Jason Momoa heeft het liever niet over een verkrachtingsscène die hij speelde in serie Game of Thrones. Een verslaggever van The New York Times vroeg hem daar naar in een interview en de acteur liet weten dat hij een beetje een naar gevoel kreeg van die vraag.

Tijdens het gesprek stelt de journalist dat er veel discussie is geweest over hoe Game of Thrones seksueel geweld liet zien en hoe vrouwen überhaupt werden behandeld in de serie. Hij vraagt Momoa daarop of hij spijt heeft van de verkrachtingsscène die hij speelde in de pilot van de show. Daarop antwoordt de acteur dat het moeilijk was om de scène te spelen, maar dat het nu eenmaal zijn werk is om een personage op een bepaalde manier neer te zetten.

Aan het eind van het interview komt Momoa daar nog een keer op terug. "Toen je me vroeg of ik dat nog een keer zou doen, ik vind het jammer dat je me dat vroeg. Ik kreeg er een naar gevoel van dat je dat bij mij neerlegt om zoiets eruit te halen. Alsof ik als acteur de keuze had om dat te doen. Wij mogen niet echt iets doen. Er zijn producenten, schrijvers, regisseurs, daar kun je niet bij aankomen met "ik ga dat niet doen want dat is niet koosjer op het moment, dat past niet in het politieke klimaat". Dat gebeurt nooit. Dus die vraag vond ik vervelend, dat wilde ik je meegeven."