Jeangu en Stefania kijken ogen uit op turquoise loper

Jeangu Macrooy heeft al heel wat rode lopers in zijn carrière gehad maar de loper die was uitgerold voor de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival spant de kroon. "Dit is wel echt next level", aldus de Nederlandse inzending in gesprek met het ANP.

De zanger gaf samen met zijn concurrenten een marathonserie interviews aan de toegestroomde pers, maar Jeangu vond het vooral leuk om ook eens de andere artiesten te zien. "We zitten normaal natuurlijk in een bubbeltje. Nu word je toch wel bewuster van: we doen dit samen. En het is supertof en fijn dat het op een veilige manier kan."

Tussen alle aanwezige journalisten waren schermen neergezet en de artiesten op de loper moesten achter een lint blijven. Bovendien waren mondkapjes verplicht.

Ook Stefania, de Utrechtse die voor Griekenland uitkomt, keek haar ogen uit. "Ik vind het zo'n leuke ervaring. Heel spannend ook. Ik geniet er heel erg van", zei de zangeres, die het vooral heel erg koud had. "Ik sta helemaal een beetje te trillen. Maar gelukkig zijn we bijna klaar."

Stefania was een van de laatsten die over de loper liep. Ze was populair bij het journaille, zei ze. "We hadden heel veel interviews. Maar dat is alleen maar goed want dat betekent dat mensen het leuk vinden en dat waardeer ik alleen maar."

Toch moest ze overal vooral hetzelfde verhaal ophangen. "Iedereen vroeg alleen maar hetzelfde", aldus Stefania lachend. "Hoe voel je je? Wat gaat er in je om? Heb je vrienden gemaakt?"