Jeangu Macrooy brengt kleurrijk slot op songfestivalpodium

Jeangu Macrooy heeft zijn eerste repetitie op het podium van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam achter de rug. De Nederlandse inzending oefende zijn nummer Birth Of A New Age drie keer achter elkaar, waarvan de laatste twee door de aanwezige pers gevolgd konden worden.

De act van Jeangu gaat gepaard met veel close-ups op beeld en het blijft overwegend donker. Op de achtergrondschermen zijn in eerste instantie scheuren te zien maar als het refrein aanbreekt staat er in grote letters "No wan man e broko mi" en daarna de Engelse vertaling "You can't break me". Zo bestaat er in ieder geval geen verwarring over welke woorden er worden gezongen.

De tweede helft van het nummer is zeer kleurrijk. Het Nederlandse team maakt daarbij handig gebruik van de visuals. Jeangu en zijn achtergrondzangers doen dan ook het dansje dat eerder deze week al op TikTok werd gepresenteerd. Fans werd opgeroepen de passen alvast in te studeren zodat ze volgende week mee kunnen dansen.

Puntjes op i

Jeangu was in het blauw gekleed en had zijn dreads in een staart. De outfit is gebaseerd op zijn Surinaamse roots, zo werd eerder donderdag al bekend. Vocaal gezien liet Jeangu een sterke en krachtige repetitie zien, wat in ieder geval goed werd ontvangen door de aanwezige pers in Rotterdam Ahoy. Na het optreden klonk er applaus.

Het team van Jeangu heeft niet veel tijd om de puntjes op de i te zetten voor de volgende repetitie. Die is namelijk zaterdagochtend al. Vrijdag staat een dag vol interviews in de planning voor de Nederlandse zanger.

Vanwege de winst van Duncan Laurence in 2019 in Tel Aviv staat Jeangu al in de finale.