Jennifer Lawrence heeft voortdurend angsten als moeder

Jennifer Lawrence vindt het moederschap een van de moeilijkste dingen die ze tot nu toe heeft gedaan. De actrice vond het al doodeng om überhaupt te denken aan het stichten van een gezin en sindsdien is ze voortdurend angstig.

"Wat als ik het zou verpesten? Wat als ik het niet kan? Ik was er zo bang voor", zegt Lawrence in gesprek met collega-actrice Viola Davis voor Variety's Actors on Actors-serie.

De 32-jarige Lawrence werd eerder dit jaar moeder van een zoontje. De angst en onzekerheid blijft. "Elke dag als moeder voel ik me verschrikkelijk", bekent ze. "Als ik met hem speel vraag ik me af of hij dat wel wil doen of dat we niet buiten moeten zijn. En als we buiten zijn denk ik: wat als hij het koud heeft? Wat als hij ziek wordt? Moeten we niet naar binnen? Is dit wel genoeg? Is dit voldoende om je hersenen te ontwikkelen?"

De 57-jarige Davis stelt Lawrence enigszins gerust door te zeggen dat ze eveneens haar angsten kende als moeder. Zo bekent ze dat ze haar dochter ooit eens per ongeluk opsloot in auto terwijl het buiten bloedheet was.