Jennifer Lawrence was ooit ‘een beetje Republikeins’

Toen Jennifer Lawrence in 2008 voor de eerste keer mocht stemmen, verkoos ze John McCain boven Barack Obama. In een interview met podcast Absolutely Not vertelde de actrice woensdag dat ze destijds 'een beetje Republikeins' was.

Jennifer komt uit Kentucky, een staat waar de Republikeinen doorgaans een ruime overwinning behalen bij verkiezingen. Ze groeide op in een Republikeins gezin en zag altijd de economische voordelen van het beleid van die partij. "Maar ik realiseerde me steeds meer dat de sociale issues niet op één lijn lagen met waar ik in geloof", aldus de actrice.

Hoe meer ze zich een eigen mening ging vormen, hoe meer ze twijfelde of de politieke voorkeur waarmee ze was opgevoed wel de hare was, vertelde Jennifer in het gesprek. De verkiezing van Donald Trump in 2016 maakte dat in één klap duidelijk voor haar. "Dit is een president die heel veel wetten heeft gebroken, die weigert om racistische extremisten te veroordelen. Met hem zijn we een grens overgegaan, en dat is echt kwalijk", aldus de actrice, die vorige maand al haar voorkeur voor Trumps tegenstander Joe Biden uitsprak."