Jennifer Lopez dacht dat ze ‘doodging’ na breuk met Ben Affleck

Jennifer Lopez ging door een diep dal toen haar verloving met Ben Affleck, met wie ze inmiddels is getrouwd, in 2004 werd verbroken. "Het was zo pijnlijk", blikt de zangeres terug in de Apple-podcast van Zane Lowe. "Toen we twintig jaar geleden onze bruiloft afbliezen was dat het ergste hartzeer van mijn leven. Ik had echt het gevoel dat ik doodging."

Vorig jaar kwamen de zangeres en de acteur weer bij elkaar. Lopez spreekt daarom van een "gelukkig einde" van hun verhaal. "Het is een afloop die je helemaal niet verwacht in Hollywood."

De hereniging met Affleck is een belangrijk thema van haar nieuwe album This Is Me... Then, een vervolg op haar plaat This Is Me... Now uit 2002. "De boodschap van het album is: deze liefde bestaat. Dit is echte liefde."

Lopez en Affleck waren van 2002 tot en met 2004 samen. Ze trouwden in de jaren erna allebei met iemand anders. Lopez met zanger Marc Antony en Affleck met actrice Jennifer Garner. Allebei bleven ze jaren getrouwd en kregen kinderen; Lopez twee en Affleck drie. Lopez en Antony scheidden in 2014, Affleck en Garner in 2015. Na enkele korte relaties met anderen, kwam 'Bennifer', zoals het stel in Amerikaanse media genoemd wordt, in 2021 weer bij elkaar.