Jeroen Kijk in de Vegte genomineerd voor RadioFreak Award

Jeroen Kijk in de Vegte is dit jaar een van de kanshebbers bij de RadioFreak Awards. De NPO Radio 2-dj is genomineerd in de categorie beste sidekick. Hij neemt het op tegen Chris Bergström (Radio 538) en Niels van Baarlen (Radio 538/Veronica), zo werd maandag bekendgemaakt.

Florentien Goedhart (Sky Radio), Henk Blok (Radio 538) en Matijn Nijhuis (Radio 2) maken kans op de prijs voor beste nieuwslezer en Joris Kreugel (Radio 1), Martijn de Rijk (BNR) en Sebastiaan Timmerman (Radio 1) zijn genomineerd in de categorie beste verslaggever.

In totaal zijn er zes categorieën. RadioFreak wil vooral radiomakers in het zonnetje zetten die niet continu in de schijnwerpers staan, zoals nieuwslezers of nachtprogramma's. De nominaties zijn samengesteld op basis van stemmen van programmaleiders en zendermanagers van de landelijke radiostations. Zij mochten niet op hun 'eigen' mensen stemmen.

Het woord is nu aan het publiek. Dat kan op de site van RadioFreak vanaf maandag zijn stem uitbrengen. De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt.