Jeroen Krabbé gaat tv-serie over Frida Kahlo maken

Jeroen Krabbé gaat een vijfde seizoen maken van de serie Krabbé Zoekt. De kunstenaar en acteur verdiept zich ditmaal in de mens achter kunstenares Frida Kahlo. Dat heeft AVROTROS woensdag bekendgemaakt.

Frida Kahlo was een Mexicaanse kunstenares die leefde van 1907 tot 1954. Haar werk wordt omschreven als intens en soms keihard, maar ook vol liefde en kleur; net als haar leven. Kahlo kreeg in haar leven veel tegenslag te verwerken, zoals polio en een ongeluk en ze onderging vele operaties. Desondanks groeide ze uit tot een icoon en een inspiratiebron voor vele kunstenaars en beroemdheden als Madonna, Beyoncé en Lady Gaga.

Ook Krabbé is geïntrigeerd door de artieste. "Al twee jaar lang bepaalt Frida Kahlo mijn leven en lees en bekijk ik alles wat ik over haar kan vinden. Ik schreef al tientallen blocnotes vol met de kleinste details die mij opvielen. Hoe meer ik over haar leven te weten kom, hoe meer ik van de mens Kahlo onder de indruk raak", vertelt Krabbé over het programma. "Ik kijk ernaar uit om haar verhaal te vertellen."

De serie is in de zomer van 2022 op NPO2 te zien. Eerder maakte Krabbé soortgelijke series over Van Gogh, Picasso, Gauguin en Chagall.