Jerry Seinfeld en Amy Schumer op de bres voor New York

Flink wat sterren hebben zich aangesloten bij de campagne NY Forever, die inwoners van New York opspoort hun steentje bij te dragen aan de 'wederopbouw' van de stad.

Onder meer Jerry Seinfeld, Amy Schumer, Seth Meyers, Billy Porter, Ilana Glazer, David Harbour, Sarah Cooper, Sandra Bernhard en Dylan O'Brien doen mee aan de actie. In een eerste video die de organisatie donderdag op Instagram deelde, vertellen New Yorkers onder wie Seinfeld en Harbour waarom de stad zoveel voor ze betekent.

New York werd zwaar getroffen aan het begin van de coronacrisis. Alhoewel de cijfers inmiddels enigszins stabiel blijven, gaat de stad nog altijd gebukt onder de gevolgen van het virus en de daaropvolgende lockdown.

Doel van NY Forever is om zoveel mogelijk stadgenoten een verklaring af te laten leggen waarin ze beloven zich in te zetten om New York beter uit de crisis te laten komen. In een 'eed' die New Yorkers online kunnen afleggen, staat onder meer: "Het is niet genoeg om alleen te herstellen. We hebben dingen geleerd. Hoe geweldig New York ook is, de belofte van de stad om niemand buiten te sluiten is voor velen niet uitgekomen. Het is hoog tijd dat we die belofte inlossen en een beter toekomst bieden voor de helden onder ons. Helden die onze stad op zoveel manieren op de been houden. Ons herstel leunt op al onze schouders."