Jess Glynne zegt sorry voor beledigen van transmannen en -vrouwen

Jess Glynne heeft op Instagram haar excuses aangeboden voor het gebruiken van beledigend taalgebruik tegenover transmannen en -vrouwen. In de podcast van comedian Mo Gilligan vertelt de zangeres over een bezoekje aan een stripclub met transmannen en -vrouwen. Toen er een clipje van het gesprek op het internet belandde, kreeg Glynne de nodige kritiek op haar taalgebruik.

In de podcast spreekt ze over een "tranny stripclub". Tranny is een Engelse benaming voor een transman of -vrouw, die vaak als negatief wordt beschouwd. "Ik weet dat alleen sorry niet genoeg is in dit geval", schrijft de 31-jarige zangeres. "Mijn hele leven maak ik al fouten en ik ben erachter gekomen dat het enige voordeel van fouten is dat je ervan leert."

Daarbij zegt Glynne, die naar eigen zeggen veel betrokken is bij de lhbtiq+-gemeenschap, dat ze blij is dat er de laatste tijd juist zo veel vooruitgang geboekt wordt op het taalgebruik rondom dit onderwerp. Vervolgens deelt ze een aantal Instagramaccounts die volgens haar leerzaam kunnen zijn op dit gebied.

"Ik geloof er heilig in dat persoonlijke ontwikkeling nooit af is", sluit ze af. "Ik wil blijven groeien. Bedankt dat jullie naar me geluisterd hebben."