Jessie J wint Chinese talentenjacht

LONDEN - Jessie J heeft zondagavond een Chinese versie van X Factor gewonnen. De Britse zangeres deed de afgelopen maanden mee als deelnemer aan de talentenjacht Singer en wist de andere muzikanten te verslaan.

Jessie J, die eerder zelf jureerde in The Voice UK en Australië en hits scoorde met Bang Bang en Flashlight, trad in januari voor het eerst op in de show. Ze moest gedurende de wedstrijd zingen tegen bekende Aziatische zangers en zangeressen. De dertigjarige zangeres bracht een aantal eigen nummers ten gehore, maar zong ook een paar covers. Met haar uitvoering van Withney Houstons I Will Always Love You wist ze de jury en kijkers tijdens de finale te overtuigen. Maar liefst een miljard mensen zagen de Britse winnen.

"Ik was de eerste internationale artiest die ooit gevraagd is. Dat alleen al is een eer", schreef ze na haar overwinning op social media. "Het was voor mij een kans om de kloof tussen twee culturen te overbruggen. Voor hen om een westerse artiest te zien en muziek te horen die sommigen niet eerder hebben gehoord, en omgekeerd."

0 Reacties Doe mee met de discussie →