Jett Rebel vindt werken met Hall & Oates ‘next level’

Jett Rebel kon begin dit jaar een lang gekoesterde wens van zijn bucketlist afstrepen. De zanger dook de studio in met twee van zijn idolen: het Amerikaanse duo Hall & Oates. "Het is heel gek want het is voor mij echt een droom die uitkomt. Dat is gewoon next level", vertelde Rebel maandag in de ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica.

In oude interviews sprak de zanger eerder al de wens uit om met Hall & Oates te werken. "En nu is het zover. Maar ik heb heel weinig de behoefte om daarmee te shinen. Het is niet zo mijn ding. Wat voor mij heel bijzonder is, is Hall & Oates. Dat zijn legendes."

De samenwerking aan het nieuwe album van het duo bevalt erg goed. "Ik werk vooral veel samen met Daryl Hall. Heel eerlijk, het is voor mij echt thuiskomen en voor hem denk ik ook op een bepaalde manier. Wij kunnen echt eigenlijk vanaf het eerste moment lezen en schrijven samen."

Viben

Hall kwam eerder dit jaar bij Rebel langs in Nederland. "Ik woon in het oosten van het land in de ‘middle of nowhere’. Ik zeg: weet je het zeker? Hij zegt: ja joh, ik houd daarvan. Lekker in de natuur en zo." In twee dagen tijd hadden ze al meteen twee nummers af. "We blazen gewoon. Hij vindt dat tempo ook lekker, hij zegt: Jelte, andere lui met wie ik werk zijn allemaal zo traag. Hij vindt het chill dat ik gewoon doorwerk en dat ik het allemaal zelf doe. Dat ik niet nog een drummer of iemand anders erbij hoef te halen."

Daarna vloog Rebel naar New York om verder te gaan, maar die tripjes over en weer liggen in coronatijd stil. "We mailen en proberen dingen online te doen. Maar we houden meer van echt samen zitten. Het begint altijd als hij een nummer begint te spelen en ik ga ook piano spelen of drummen. Dan zitten we eerst het nummer gewoon te spelen om te viben van waar moet dit naar toe gaan?"

Dat de zanger kan zeggen dat hij werkt met Hall & Oates blijft "bizar" voor hem. "Dan denk je zo nu en dan wel bij jezelf: Met wie zit ik hier te werken, wat gebeurt hier joh?"