Jette van der Meij wil meer oudere mensen in GTST

Jette van der Meij vindt het jammer dat haar rol als Laura in Goede tijden, slechte tijden in de afgelopen jaren minder prominent is geworden. De 66-jarige actrice had daar absoluut niet om gevraagd, vertelt ze in de Volkskrant.

"Ik kan het niet staven, en het is nooit expliciet gezegd, maar misschien hebben de makers zich een tijdje meer op jongere personages gericht. Om jonger publiek te trekken. Daar past een grote rol van Laura niet bij", aldus Jette, die al 30 jaar te zien is in de populaire RTL-soap.

"Gelukkig zijn ze daarvan teruggekomen, vorig seizoen. Johnny Kraaijkamp doet nu mee. Hij is net zo oud als ik. Ik vind het belangrijk dat meer oudere mensen te zien zijn, omdat kijkers dan misschien beseffen dat je op je 66ste nog best zin kunt hebben om te feesten en verliefd kunt worden."

Daarbij kijkt ze ook naar zichzelf. "Veel mensen van mijn leeftijd zijn nog heel vitaal. Laat dat zien!", zo roept ze de makers van GTST op. "Natuurlijk zijn er ook oudere mensen die ziek zijn. Maar er wordt al genoeg over ziekte gesproken, ook in de serie. Ik weet niet hoe lang ik nog meedoe, maar als ik nog lang meedoe ben ik best bereid te spelen dat ik ziek word van ouderdom."