Jeugdinternational Braaf van City naar Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - De Nederlandse jeugdinternational Jayden Braaf verruilt Manchester City voor Borussia Dortmund. De 19-jarige aanvaller, die in de jeugdopleiding van Ajax en PSV zat, ondertekende een contract voor drie jaar bij de nummer 2 van Duitsland. Braaf komt transfervrij over van City.

De Engelse topclub plukte de Amsterdammer in 2018 weg uit de opleiding van PSV. Braaf mocht regelmatig meetrainen met de A-selectie van trainer Pep Guardiola, maar tot een debuut in het eerste elftal van City kwam het niet.

Braaf speelde het seizoen 2020-2021 op huurbasis voor de Italiaanse club Udinese. In vier wedstrijden in de Serie A maakte hij één doelpunt, op 25 april vorig jaar tegen Benevento. Hij werd daarmee de jongste Nederlandse doelpuntenmaker in de Serie A. Braaf liep kort daarna een zware knieblessure op, die hem een jaar aan de kant hield.

De voetballer zet zijn carrière nu voort bij Dortmund, dat erom bekend staat jonge spelers kansen te geven. "We volgen de ontwikkeling van Jayden al jaren op de voet", zegt technisch directeur Sebastian Kehl. "Hij heeft in het verleden laten zien dat hij met zijn snelheid en talent het verschil kan maken. Na meer dan een jaar afwezig te zijn geweest vanwege een blessure, heeft hij tijd nodig om op zijn oude niveau terug te komen. Wij willen hem die tijd geven. Als hij de fase die voor hem ligt goed doorkomt, hebben we een groot talent aan boord."