Jim Bakkum herkent zich in echtpaar Estefan

AMSTERDAM - Acteur Jim Bakkum herkende veel in de manier waarop artiestenduo Gloria en Emilio Estefan met elkaar omgaat. De hoofdrolspeler in de nieuwe swingmusical On your feet bezocht het tweetal in Miami en zag veelovereenkomsten met de manier waarop Bakkum en zijn vrouw met elkaar omgaan.

“Zij is een enorme droogkloot, hij is een positieve opportunist”, vertelt Bakkum bij de start van de repetities. “Het lijkt erg op de manier waarop mijn vrouw en ik met elkaar omgaan. Zij is ook een nuchtere droogkloot, terwijl ik af en toe flink kan doordraven.”

Bakkum had meteen sympathie voor de Estefans. “Het waren helemaal geen protsers die ons wel even zouden vertellen hoe wij ze moesten spelen”, legt hij uit. “We hebben met ze gegeten, en zijn in hun studio geweest waar mijn tegenspeelster Vajèn van den Bosch met Gloria heeft gezongen. Maar vooral door Gloria en Emilio te observeren, heb ik veel van ze geleerd.”

Feelgood-show

De acteur vindt het mooie aan de voorstelling dat het niet alleen maar een feelgood-show is. “De meeste mensen kennen vooral de Gloria van de spotlights”, stelt hij. “Maar ondertussen zijn het wel vluchtelingen die uit een moeilijk land zijn gevlucht om in Amerika een nieuw leven op te bouwen. In de VS werden ze alleen maar als latino's gezien. Hun droom om de wereld kennis te laten maken met hun muziek, werd door veel mensen uitgelachen.”

Bakkum hoeft relatief weinig te dansen in het stuk én trekt zijn shirt niet uit. Dit vindt hij alles behalve erg. “Voor de film Onze Jongens moest ik maandenlang een heel strak eet-regime hanteren”, lacht hij. “Dat was lastig, want het leven is echt minder leuk als ik niet lekker kan eten. Ik let natuurlijk wel op, en tel de calorieën. Maar als ik een pizza wil bestellen, doe ik dat ook gewoon.”

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *