Job Bovelander vervangt Sjors van der Panne bij Robert Long-show

Acteur Job Bovelander is toegevoegd aan de cast van de hommagevoorstelling over zanger Robert Long die vanaf oktober in de Nederlandse theaters is te zien. Hoofdrolspeler Sjors van der Panne moest opeens afzeggen omdat hij een virus op zijn stembanden heeft. Daardoor kon Van der Panne zeker drie weken niet spreken of zingen.

Productiehuis Mooi weer laat maandag weten dat Bovelander de hele tournee gaat doen. "Sjors kon helemaal niet repeteren, en Job was gelijk enthousiast", stelt een woordvoerder. De cast bestaat verder uit Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer.

De vier acteurs vertellen in de voorstelling over hun ontmoeting met Robert Long en de manier waarop de zanger een blijvende indruk op ze heeft gemaakt. Ook brengen zij alle hoogtepunten uit het werk van Long ten gehore, begeleid door een combo.

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef vaak felle liedjes waarin hij een duidelijk statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen kapitalisme, de kerk en hypocrisie. Job Bovelander was eerder te zien in de musicals Ciske de Rat, Elisabeth en The Sound of Music.