Jochem Myjer en Claudia de Breij steunen Kapsalon Theater

Jochem Myjer en Claudia de Breij maken zich klaar voor de landelijke protestactie Kapsalon Theater. Op Twitter delen de cabaretiers een foto, waarbij ze hun steun aan de actie betuigen.

Verschillende theaters in Nederland worden woensdag omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon waar ook wordt opgetreden. De actie is opgezet door Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries, zo vertelde Wallis de Vries vrijdag in de talkshow M.

"Tijd voor #Kapsalontheater", schrijft Myjer bij een foto waarop hij onder de douche staat. "Getting ready for #kapsalontheater", schrijft De Breij bij een foto als reden waarom ze een neppe snor en okselhaar 'draagt'.

Kapsalon-Theaterdag

Het idee van de zogenoemde 'Kapsalon-Theaterdag' begon bij Ebbinge, die theater De Kleine Komedie in Amsterdam heeft omgedoopt tot Kapsalon De Kleine Komedie. Klanten kunnen een afspraak maken voor een bezoek aan de kapper, terwijl op het podium artiesten optreden. Vrijdag kondigden premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers aan dat theaters voorlopig nog niet open mogen, maar bijvoorbeeld kappers en schoonheidssalons wel. Wallis de Vries vond het idee van de Promenade-maker zo leuk, dat ze aan hem vroeg of ze het landelijk mocht uitrollen. Zelf treedt ze op in het Rensentheater in Emmen.

Ook het Rotterdamse theater Walhalla, het Parktheater in Eindhoven en Theater Orpheus in Apeldoorn doen mee. Wallis de Vries roept alle theaters op mee te doen. "Ik denk dat het mag, ik ga ervan uit dat het mag", zei ze in M.