Jochem Myjer steunt corona-initiatief Klapstoelcabaret

"Topidee voor ons vak!" Dat zegt Jochem Myjer op Twitter over de campagne Klapstoelcabaret. Zeven cabaretiers zijn daarmee gestart op de site Voordekunst. De initiatiefnemers willen via crowdfunding geld ophalen voor een uitklapbaar pop-uppodium om zo toch op te kunnen treden tijdens de coronacrisis.

Anne Neuteboom, Ronald Snijders, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Louise Korthals, Patrick Nederkoorn en Vlamousse zijn de initiatiefnemers. Ze zochten een manier om try-outs te houden en denken dat ze dat met hun pop-uppodium kunnen realiseren.

Het podium wordt neergezet in de buitenruimte van of bij een theater. Het publiek neemt een eigen klapstoel mee en neemt plaats op minimaal 1,5 meter van elkaar. Zo kunnen de cabaretiers voldoen aan de coronarichtlijnen. "Zie het als een soort huiskameroptreden in een hele grote openluchthuiskamer", laat het zevental weten.

Dertig speeldagen

"Het is dat ik nu geen show heb, anders had ik meegedaan", twittert Jochem. Hij roept zijn volgers op het initiatief te steunen.

De zeven cabaretiers willen minimaal dertig speeldagen organiseren waarop steeds twee artiesten optreden met een programma van ongeveer 40 minuten. Dit zal tweemaal per dag gespeeld worden voor een publiek van dertig tot zestig man. Theaters zouden het format wel zien zitten. Er staan al 25 speeldagen in optie.

Voor het podium, een soort uitklapbare aanhanger, hebben de cabaretiers 7000 euro nodig. Zondag aan het eind van de middag stond de teller al op ruim 2700 euro.