Joes Brauers keert niet terug in Dagboek van een Herdershond

Joes Brauers keert komend voorjaar niet terug in de musical Dagboek van een Herdershond. De acteur vindt het na ruim tachtig voorstellingen "een afgerond project", zegt hij in De Telegraaf.

"Ik heb de rol van de kapelaan Erik Odekerke in de reprise van de tv-serie met veel plezier vervuld, maar het wordt nu weer tijd voor een nieuw verhaal", vertelt de 23-jarige Brauers. "Het was echt te gek om deze hoofdrol te spelen. Toen ik 21 jaar was, werd ik gevraagd voor die belangrijke rol. Met veel plezier kijk ik terug. Het heeft me ook veel opgeleverd."

Toch is het klaar voor de acteur. "Overigens ga ik beslist volgend jaar zelf een keer naar de voorstelling kijken om het als toeschouwer zelf te ervaren."

Dagboek van een Herdershond, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren 70, ging afgelopen zomer in première in het MECC Maastricht. Komend voorjaar keert de productie terug op dezelfde locatie. Thomas Cammaert neemt de rol van Brauers over. Verder zijn onder anderen Angela Schijf, William Spaaij, Suzan Seegers, Nandi van Beurden en Anne-Mieke Ruyten in de musical te zien.