Johan Derksen heeft ‘één fout’ gemaakt tijdens VI-rel

Johan Derksen kan terugkijkend op de rel rond Veronica Inside wel iets noemen wat hij anders zou doen. De voetbalanalist had naar eigen zeggen niet moeten delen dat hij de helft van zijn salaris aan goede doelen zal schenken, vertelt Derksen vrijdagavond voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd Manchester City - Real Madrid op SBS6.

Derksen wilde na de ruzie eigenlijk stoppen, maar kon er contractueel niet onderuit. De analist liet zich toen ontvallen dat hij de helft van zijn salaris zal doneren om niet over te komen als een "zakkenvuller". "Ik ben zo dom geweest om dat te zeggen", blikt hij terug. "Je moet daar nooit mee koketteren. Als je dat weggeeft dan moet je dat ook weggeven en je bek houden en opnieuw schijt aan iedereen hebben. Dus dat is mijn enige fout."

Eind vorige maand werd bekend dat Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee vanaf september gewoon weer te zien zijn in het nieuwe seizoen van het voetbalprogramma. De mannen waren daarvoor met elkaar en met John de Mol bij elkaar gekomen om te praten over de toekomst van het programma.

De toekomst van Veronica Inside was onder druk komen te staan wegens vermeend racistische grappen en onderlinge onenigheid. Van der Gijp en Derksen voelden zich verraden door hun collega Wilfred door de opzet van de veelbesproken racisme-uitzending en zeiden geen zin meer te hebben in het programma.