Johan Derksen maakte in 24 jaar nog nooit seksueel wangedrag mee

Johan Derksen heeft naar eigen zeggen in de 24 jaar dat hij rondloopt in Hilversum "nog nooit wat meegemaakt" dat op seksueel wangedrag lijkt. Dat zei de SBS-coryfee maandag bij aanvang van de talkshow VI Vandaag.

The Voice of Holland ligt sinds een paar dagen onder vuur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Muzikaal leider Jeroen Rietbergen, inmiddels de ex van Linda de Mol, heeft schuld bekend en excuses aangeboden.

"We zitten blijkbaar bij het saaiste programma van het Mediapark, een soort partnerruil-campus", grapte Derksen. "Je hoort die verhalen wel, maar je denkt: het zal wel, macho-verhalen." Hij voegde daaraan toe dat "als het daadwerkelijk zo is, dat het dan bijzonder treurig is".

Speeltuin

Analist René van der Gijp noemde The Voice in de uitzending "een speeltuin voor kwade bedoelingen". Van der Gijp noemt het "vervelend" voor Linda Mol maar "als we drie weken verder zijn, dan slijt dat wel weer." Presentator Wilfred Genee merkte aan tafel wel op dat het seksueel grensoverschrijdend gedrag werd besproken door zes mannen.

Talpa, het mediabedrijf waar SBS onder valt, is van John de Mol, die ook producent van The Voice of Holland is. Talpa liet maandag weten gedurende het onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice geen mededelingen te doen. RTL, de zendergroep die The Voice uitzendt, liet in een verklaring weten dat het niet op de hoogte was van de misstanden.