Johan Derksen suggereert stemfraude bij Televizier-Ring

Johan Derksen heeft vlak nadat bekend werd dat Even Tot Hier de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen live op televisie gesuggereerd dat er mogelijk is gefraudeerd met de stemmen. "Dan heeft de organisatie het aan die twee jongens (Jeroen Woe en Niels van der Laan, red.) gegeven", zei de analist in Vandaag Inside op SBS6 toen presentator Wilfred Genee vertelde wie er gewonnen had. "Als de stemmen geteld waren, net als met Omtzigt bij het CDA, hadden De Bevers gewonnen."

Volgens Derksen heeft Even Tot Hier "niet het publiek of doelgroep die nerveus gaat zitten stemmen". Of De Bevers om een onderzoek moeten vragen, vindt hij echter niet nodig. "Nee hoor. John (De Bever, red.) moet blij zijn dat hij bij de eerste drie is, en ik heb hier heel erg vrede mee want het was wel het leukste programma."

Derksen en Genee wonnen de felbegeerde Ring in 2011 zelf met Voetbal International. "Ze hadden allemaal een bloedhekel aan ons, en ze hebben toch die prijs aan ons gegeven. Dus dat zou best eerlijk zijn gegaan."

Vooraf was er dit jaar kritiek op met name De Bevers omdat het programma genomineerd was zonder dat het een grote hit is. De Bevers hadden veel gelobbyd voor een nominatie, onder meer in Vandaag Inside.