John de Mol zet deur open voor Talpa-medewerkers

John de Mol heeft woensdag een brief uitgestuurd naar alle medewerkers van Talpa. De mediatycoon geeft daarin aan dat grensoverschrijdend gedrag altijd met hem bespreekbaar is, onthulde presentator Wilfred Genee in het SBS6-programma VI Vandaag.

"Dit weekend kregen we al intern een brief van Pim Schmitz, de één na hoogste baas bij Talpa, die rondstuurde: als je ergens problemen hebt of er speelt iets dan kun je dat melden. En ook John heeft vandaag iets gestuurd", zei Genee. De Mol zegt in de brief dat hij nog niet veel over de berichten rond The Voice of Holland kan zeggen maar ook "dat we altijd langs kunnen komen". "Zoals hier staat: de deur staat altijd open als je ergens mee worstelt."

Johan Derksen noemde de brief vervolgens "een beetje overdreven". "Maar dat is gewoon formeel natuurlijk. Dat heeft waarschijnlijk personeelszaken bedacht."

De Mol heeft vooralsnog niet in de media gereageerd op de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland. Hij wil dat pas na de uitzending van BOOS doen, zei zijn zoon Johnny eerder woensdag in HLF8. Naar verwachting schuift De Mol donderdagavond aan in een talkshow.