John Frusciante voelt zich nog even vertrouwd bij de Peppers

John Frusciante heeft het gevoel dat hij nooit is weggeweest bij de Red Hot Chili Peppers. De gitarist, die in 2009 vertrok bij de band, hoefde dan ook niet te wennen om weer met de mannen in de studio te zijn.

Vorig jaar december werd bekend dat de 'Peppers' afscheid namen van gitarist Josh Klinghoffer en dat oudgediende Frusciante weer terug zou keren. De band begon gelijk met het maken van nieuwe muziek. "We waren een paar maanden aan het oefenen toen de quarantaine begon en we een paar maanden moesten stoppen. Nu zijn we weer bezig", vertelde Frusciante op de Australische radiozender Double J. "We zijn verdergegaan met wat we aan het doen waren: het schrijven van nieuwe muziek."

Het nieuwe werk gaat niet klinken als het elektronische soloalbum Maya dat de gitarist vrijdag uitbrengt. "Bij de Chili Peppers is het net als wat ik zo gaaf vond toen ik net bij ze begon te spelen, gewoon kijken wat ik kan doen met een gitaar. Het idee is hoe veel verschillende dingen je uit een Fender Stratocauster kan halen."

Comfortabel

Het voelt weer heel vertrouwd met zijn bandgenoten. "Het was net alsof ik terugkeerde bij mijn familie. Ik voel me heel comfortabel bij die mensen. Het was net alsof er geen tijd voorbij was gegaan toen we weer begonnen te spelen", legde hij uit. "We zijn nog net zo comfortabel met elkaar als voorheen, zo voelde het gelijk."

Het laatste album waarop Frusciante te horen was, was Stadium Arcadium uit 2006. Daarna volgden met Klinghoffer I'm With You (2011) en The Getaway (2016).

De Red Hot Chili Peppers zouden in juni eigenlijk op het afgeblazen Pinkpop optreden. De band is wel al geboekt voor volgend jaar.