John Krasinski scoort grote hit met zijn Goednieuwsjournaal

Een spontaan initiatief van John Krasinski heeft zich in anderhalve dag tot een enorme hit ontpopt. De acteur, bekend van The Office en A Quiet Place, maakte thuis Some Good News, een overzichtje met positieve berichten die fans hem via Twitter hadden doorgespeeld.

Het provisorische filmpje kreeg de afgelopen anderhalve dag heel veel reacties en werd inmiddels bijna 10 miljoen keer bekeken. Het is onduidelijk of Krasinski meer edities van Some Good News gaat maken. "Mocht het jullie nog niet duidelijk zijn: ik heb ook geen flauw benul wat ik hier precies aan het doen ben", verontschuldigt hij zich meteen aan het begin van zijn journaal. Zijn dochters hebben het logo van het journaal getekend,

In het filmpje zit onder meer een compilatie van mooie initiatieven wereldwijd waarmee zorgpersoneel wordt bedankt. Ook toont Krasinksi meerdere manieren waarop mensen alternatieven zoeken voor gecancelde reizen. Zo maakte een koppeltje dat naar Parijs zou gaan romantische foto's met een zelfgetekende Eiffeltoren op de achtergrond.

Krasinksi en zijn vrouw Emily Blunt waren toen de coronacrisis uitbrak net bezig met de promotie van hun nieuwe film, A Quiet Place II. De film is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat overal ter wereld bioscopen voor langere tijd dicht zijn.