John Stamos maakt podcast over kidnapping Frank Sinatra jr.

John Stamos gaat een podcast over de kidnapping van de zoon van Frank Sinatra produceren en inspreken. De Fuller House-acteur is groot fan van de zanger en kon door middel van zijn contacten met familie en vrienden in de business zijn licht laten schijnen op de niet eerder vertelde details van de ontvoering uit 1963.

The Grand Scheme: Snatching Sinatra vertelt het verhaal van de ontvoering van Frank Sinatra jr. vanuit de ogen van de kidnapper Barry Keenan. Hij was een arme, werkloze verslaafde die door een 'goddelijke interventie' op de radio zou zijn ingefluisterd dat al zijn problemen opgelost konden worden als hij de zoon van Sinatra zou kidnappen.

Samen met een stel kruimeldieven ontvoerde hij op amateuristische wijze de zoon van Ol' Blue Eyes in een hotel in Nevada. Nadat pa het losgeld van 240.000 dollar had betaald, werd Sinatra jr. vrijgelaten door de criminelen. Zij werden echter al snel opgepakt en veroordeeld tot gevangenisstraffen. Keenan werd later officieel voor gek verklaard waardoor hij wettelijk niet verantwoordelijk kon worden gehouden voor zijn acties.

In de podcast, die vanaf 27 juli te beluisteren is, leidt Stamos door middel van de ups en downs uit het leven van Keenan de luisteraar door het verhaal heen. De serie gaat daarnaast ook in op onder meer mentale gezondheidsproblemen en krankzinnigheid.