John Travolta denkt aan overleden zoon op diens verjaardag

Op wat de 29e verjaardag van zijn oudste zoon Jett was geweest, deelde John Travolta woensdag op Instagram een foto van hen twee. "Fijne verjaardag mijn prachtige Jetty, ik hou van je", schreef hij daarbij.

Veel volgers steunden de acteur met het bericht dat Jett zijn verjaardag nu viert met zijn moeder Kelly Preston. Zij overleed in juli op 57-jarige leeftijd na een strijd tegen borstkanker.

Jett Travolta stierf begin 2009 tijdens een vakantie op de Bahama's. De zestienjarige kwam met zijn hoofd op het bad terecht toen hij viel tijdens een toeval. De tiener leed aan epilepsie en autisme. Travolta en Preston hebben de dood van hun zoon niet vaak in de media besproken, maar stonden elk jaar wel stil bij zijn verjaardag op sociale media.

Vorig jaar deelde Preston rond de verjaardag van Jett nog een oude familiefoto om aandacht te schenken aan World Autism Awareness Day. "Ik heb een speciaal plekje in mijn hart voor mensen met autisme en andere beperkingen", liet ze weten. "Mijn zoon Jetty was een van de leukste, geweldigste zielen die je ooit zal tegenkomen. Liefs aan iedereen met autisme over de hele wereld."

Zus Ella, die acht jaar was toen Jett overleed, reageerde woensdag met drie hartjes op de post van haar vader. Zelf deelde ze ook een foto van haar broer. Travolta en Preston kregen een jaar na de dood van Jett nog een zoontje, de nu tienjarige Benjamin.