John van den Heuvel: rapport ITV ligt over twee weken weer in la

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft er geen vertrouwen in dat er iets concreets wordt gedaan met de conclusies uit het rapport over wangedrag bij The Voice dat producent ITV heeft laten schrijven. Dat stelde hij woensdag in RTL Boulevard. ITV publiceerde woensdag na veertien maanden onderzoek een rapport waarin het bedrijf erkent dat er fouten zijn gemaakt en excuses aanbiedt.

"Ik vrees dat dit rapport over twee weken in de diepste la ligt en er niemand meer op terugkomt", stelt Van den Heuvel. "Het rapport is sowieso een aanfluiting, er wordt om de hete brij heen gedraaid. Het is veel rook en wollige teksten." Ook merkt de misdaadjournalist op dat ITV alleen een samenvatting heeft verstrekt. "Je wordt afgescheept: als samenleving hebben we recht om te weten wat er achter de schermen is misgegaan."

Slachtoffers van The Voice eisen woensdag na de publicatie van het rapport dat de directie van ITV aftreedt. De producent wil geen antwoord geven op de vraag of de directie van het bedrijf overweegt af te treden. In het rapport staat dat zaken van vier oud-medewerkers zijn doorgegeven aan meerdere leidinggevenden en dat er een mondelinge waarschuwing zou zijn gegeven. Met de meldingen lijkt volgens Van Doorne echter niks te zijn gedaan.