Johnny de Mol noemt Jeroen Rietbergen ‘ongelooflijke klootzak’

Johnny de Mol noemt zijn voormalige zwager Jeroen Rietbergen, die heeft erkend seksueel grensoverschrijdend gedrag te hebben vertoond bij The Voice of Holland, "een ongelooflijke klootzak". De presentator vindt hem "een lul de behanger, maar tegelijkertijd moet ik erbij zeggen: we houden ook van hem", zei de presentator maandag geëmotioneerd in zijn SBS6-talkshow HLF8.

Zaterdag werd bekend dat The Voice of Holland voorlopig stopt omdat onderzoek wordt gedaan naar seksueel grensoverschrijdend gedrag. Jeroen Rietbergen, de vriend van Johnny's tante Linda de Mol die als bandleider werkte bij het programma, gaf daarna toe dat hij "relaties van seksuele aard" heeft gehad met mensen die bij de talentenjacht betrokken waren. Linda de Mol liet maandag weten de relatie met haar vriend te hebben verbroken en voorlopig niet te werken.

Of zijn vader John de Mol, die The Voice heeft bedacht en in het begin betrokken was bij het maken van het programma, wist van wat er allemaal speelde met Rietbergen, weet Johnny niet. Hij neemt aan van wel, maar "ik weet niet hoe dat toen allemaal is afgehandeld". Hij heeft zijn vader, die nog niet op het nieuws heeft gereageerd, daar naar eigen zeggen nog niet over gesproken.

Heel dichtbij

De presentator begon de aflevering van zijn talkshow met een boodschap over het nieuws. "Ik word overspoeld door tegenstrijdige gevoelens die ik tegelijkertijd ervaar, maar allereerst is het natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen die daadwerkelijk met de misdragingen in aanraking zijn gekomen en dat zij in deze positie zitten had nooit mogen gebeuren", aldus De Mol. "En tegelijkertijd vind ik het ook vreselijk voor de mensen aan de andere kant, want die pijn en dat verdriet en die schaamte zijn momenteel voor mij van heel dichtbij voelbaar."

De Mol wacht verder de uitzending van donderdag af van het BNNVARA-programma BOOS, waarin de verhalen rond The Voice worden behandeld. "Tot die tijd kunnen we er eigenlijk weinig over zeggen omdat we het ook gewoonweg nog niet weten."