Jon Karthaus schrijft nieuwe film en series met vriendengroep

Jon Karthaus schrijft een nieuwe film en nog twee series samen met goede vrienden Kay Greidanus, Steef de Bot en Lisa Zweerman. Dat vertelt de acteur in gesprek met het ANP. Het viertal schreef eerder al het script voor de romantische komedie Fijn weekend, die in januari 2023 in de bioscoop verschijnt.

In Fijn weekend spelen de scriptschrijvers zelf de hoofdrollen. Ook Carolien Spoor en Sarah Chronis, eveneens onderdeel van de vriendengroep, zijn in die film te zien. Het idee voor die film ontstond tijdens de eerste lockdown, toen het gezelschap op gepaste afstand van elkaar aan het dineren was.

Inmiddels zitten de opnames van de film erop en zijn Karthaus, Greidanus, De Bot en Zweerman bezig met een nieuwe film en twee nieuwe series. "We zijn naadloos weer in de pen geklommen omdat dit zo goed beviel", aldus Karthaus. "We hebben zo’n leuke groepsdynamiek tijdens het schrijven."

Voor Greidanus, De Bot en Zweerman was het script van Fijn weekend hun scenariodebuut. Zweerman ervaart het schrijven met de drie mannen als ontzettend prettig. "Het zijn zulke lieve, egoloze partners in crime." Wat De Bot betreft is "de kop eraf". "Het voelt als een start van iets nieuws."