Jon van Eerd deelde in Parijs podium met Shirley Bassey

Acteur Jon van Eerd heeft in de jaren zeventig in Parijs ooit het podium gedeeld met zangeres Shirley Bassey. Dat vertelde hij dinsdag in een groot interview op NPO Radio 2.

"Ik heb niet met haar opgetreden, maar het was een heel wonderlijke gebeurtenis", vertelde Van Eerd aan Carolien Borgers. Zijn klas ging tijdens een schoolreisje naar Parijs naar een concert van Charles Aznavour, maar de chansonnier was ziek. "Shirley Bassey was er wel en zij heeft dat concert toen opgevangen. Het was echter totaal onvoorbereid, dus heel rommelig; ook het orkest was niet echt op haar enorme oeuvre voorbereid."

Omdat Jon als tiener al groot fan was, maakten zijn klasgenoten het hele concert door al heel veel lawaai om de aandacht van Bassey te trekken. Dit lukte, vertelt hij niet zonder trots. "Ze waren de hele tijd aan het gillen, en op een gegeven moment mocht ik op het podium komen", herinnert Van Eerd zich. "Ik mocht niet mét haar zingen, maar zij ging wel vóór mij zingen, This is my life. Stond ik daar als broekie met die vrouw naast mij. Een droom kwam uit."

James Bond

De Britse Bassey geldt als een van de grootste zangeressen van de twintigste eeuw. Zij werd wereldberoemd omdat zij als enige artiest ooit drie James Bond-songs mocht opnemen: Goldfinger, Moonraker en Diamonds are forever, de enige Bondfilm tot nu toe die zich deels in Nederland afspeelt.

Jon van Eerd was te gast bij Borgers vanwege de première van zijn nieuwe komische theatervoorstelling Herrie in de keuken, waarmee hij de komende maanden in heel Nederland te zien is.