Jonah Hill niet meer in publiciteit vanwege paniekaanvallen

Jonah Hill verschijnt voorlopig niet meer in de publiciteit. De 38-jarige acteur nam het besluit, omdat hij al twintig jaar kampt met paniekaanvallen, die hem nu parten spelen.

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik al bijna twintig jaar met paniekaanvallen te maken heb die erger worden door media-optredens en evenementen." Dat laat de acteur, bekend van films als Superbad, 22 Jump Street en The Wolf of Wall Street, weten aan entertainmentwebsite Deadline.

Binnenkort komt de nieuwe documentaire van Hill uit, Stutz. De film gaat over zijn mentale problemen en de angstaanvallen. Die gaat hij dan ook niet promoten. Dat is volgens hem "een belangrijke stap" om zichzelf te beschermen. Wel laat Hill weten enorm "dankbaar" te zijn dat hij de film kan delen met mensen met soortgelijke problemen.

Hill hoopt dat mentale problemen beter bespreekbaar worden gemaakt door de documentaire. Hij hoopt ook dat de film bijdraagt aan begrip, zowel bij de mensen die zelf met problemen kampen als bij hun omgeving. "Als ik mezelf nu zieker zou maken door het promoten van die film, blijf ik niet dicht bij mezelf of bij de film."