Jonathan Majors in gesprek over rol Dennis Rodman in Vegas-film

Acteur Jonathan Majors gaat waarschijnlijk de rol van oud-basketballer Dennis Rodman spelen in de film 48 Hours in Vegas, weet entertainmentwebsite Deadline te melden. In de film wordt het beruchte uitstapje van de power forward van de Chicago Bulls naar gokstad Las Vegas tijdens de NBA play-offs in 1998 uitgelicht.

Halverwege de finales van de NBA van 1998 ging Rodman er na drie wedstrijden tegen de Utah Jazz samen met zijn assistent vandoor om even twee dagen in Las Vegas te vertoeven. De Bulls hadden op dat moment een voorsprong van 2-1 in de best of seven-serie. Rodman werd door sterspeler Michael Jordan uiteindelijk terug naar Chicago gesleurd toen hij niet uit zichzelf naar huis kwam, zo vertelde hij eerder al in zijn Netflix-documentaire The Last Dance. De Bulls wonnen de finale met 4-2 en pakten zo hun zesde kampioenschap in acht jaar tijd.

Het is nog niet officieel bekend dat Majors de rol van Rodman gaat spelen, maar volgens Deadline gaan de gesprekken de goede kant op en lijkt alles snel in kannen en kruiken. De acteur is in ieder geval dit najaar eerst nog te zien in de oorlogsfilm Devotion, waarin hij een Amerikaanse gevechtspiloot speelt.